about....

This blog is a summary of some of my collections and individual old items they own. Each of them has its own history. So this way I want to share the nostalgia of these things with others - friends.
It was very pleasant for me if someone has something from them or knows where I can find help in finding them.


Το blog αυτό αυτή αποτελεί μια συνοπτική παρουσίαση από ορισμένες απο τις συλλογές μου και από μεμονωμένα παλιά αντικείμενα που κατέχω. Το κάθε ένα από αυτά έχει την ιστορία του. Έτσι με αυτό το τρόπο θέλω να μοιραστώ την νοσταλγία αυτών των πραγμάτων με άλλους ανθρώπους - φίλους. Θα ήταν πολύ ευχάριστο για μένα αν έχει κάποιος κάτι από αυτά ή γνωρίζει που μπορώ να βρω να με βοηθήσει στην εύρεση τους.

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Viewmaster - Viewmaster συσκευές

Το View-Master έχει μια μακρά ιστορία, που χρονολογείται από τα τέλη του 1930 στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, ΗΠΑ. Αρχικά είχε σχεδιαστεί από τον William Gruber και Harold Graves.

Ο Graves, ήταν πρόεδρος της  εταιρείας Sawyers παραγωγής φωτογραφικών ειδών και στο δυναμικό εργαζόταν ο Gruber που είχε βελτιώσει την λήψη στερεοσκοπικών φωτογραφιών.

Οι παραπάνω συνεργάστηκαν και σχεδίασαν το πρώτο View-master το 1938 ,ήταν μια συσκευή για προβολή επτά 3D εικόνων (που ονομάζεται επίσης στερεοσκοπικές εικόνες ), σε ένα δίσκο χαρτιού.
 Συνολικά, έχουν γίνει περίπου 25 διαφορετικά μοντέλα συσκευών View-master  και  1,5 δισεκατομμύρια δίσκοι-ταινίες  έχουν παραχθεί. Παρά τη μακρά ιστορία της και τις πολλές αλλαγές σε μοντέλα και υλικά, το ίδιο βασικό σχέδιο των δίσκων και εσωτερικού μηχανισμού συνεχίζεται , διασφαλίζοντας ότι κάθε δίσκος που έγινε ποτέ θα λειτουργήσει σε κάθε μοντέλο που κατασκευάστηκε ποτέ.

Παρακάτω θα δείτε  όλες οσες συσκευές viewmaster έχω καταφέρει να συλλέξω υπολοίποντας ορισμένες ...



MODEL A
The View-Master Model A παρήχθη μεταξύ 1938 και 1944. Φτιάχτηκε από πλαστικό Kodak Tenite, ήταν πολύ ελαφριά και ήταν πολύ επιρρεπής σε στρέβλωση.  Υπήρχαν διάφορες παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των διαφορετικών speckled , πρωτα το  μοντέλο Α  είχε μεγαλύτερες φακούς, αργότερα είχε παχύτερο πλευρές για να προσπαθήσουν να μειώσουν το πρόβλημα στρέβλωσης.Το κόστος του Μοντέλο Α ηταν τότε 1,50 δολάριο. 
 

 MODEL B
The View-Master Μοντέλο Β παρήχθη μεταξύ 1944 και 1947. Ήταν κατασκευασμένα από βακελίτη, η οποία ξεπέρασε τα προβλήματα στρέβλωσης που σχετίζονται με το μοντέλο Α και άνοιγε με παρόμοιο τροπο με το μοντέλο Α. Υπάρχουν τέσσερις διαθέσιμες παραλλαγές χρωμάτων, μαύρο, καφέ, μπλε και πιο σπάνια απ 'όλα, μια διπλή χρώμα μαύρο και μπλε έκδοση (το μπροστινό μέρος ήταν μαύρο και το πίσω ήταν μπλε), αλλά όλα έχουν τα μαύρα προσοφθάλμια. Το μαύρο και μπλε παραλλαγή είναι ίσως το πιο πολύτιμο από όλα View-Master που κατασκευάστηκε ποτέ.


MODEL C
Το View-Master Μοντέλο C παρήχθη μεταξύ 1946 και 1955. Φτιάχτηκε από βακελίτη και ήταν το πρώτο μοντέλο το οποίο είχε μια σχισμή μέσα στην οποία οι κύλινδροι - reels τοποθετήθηκαν για προβολή. Το μοντέλο αυτό είναι πολύ γερά κατασκευασμένο και πολλά επιβιώνουν σε σχεδόν καλή κατάσταση μέχρι σημέρα.Το μοντέλο C πουλήθηκε αρχικά λιανικώς για $ 2,00. Ενώ είχε γίνει κυρίως σε μαύρο, υπάρχουν επίσης καφέ, σκούρο καφέ, μαύρο με καφέ στίγματα και δίχρωμα καφέ.
 

 MODEL D
To View-Master Μοντέλο D παρήχθει μεταξύ 1955 και 1972. Το κόστος ήταν 9,75 δολάρια, όταν κυκλοφορησε και ανέβηκε στα 12,99 δολάρια μέχρι το τέλος της παραγωγής του το 1972. Ήταν κατασκευασμένα από βακελίτη και ήταν ο μόνος View-Master που είχε ρυθμιστή focus στα σημεία που τοποθετουσες τα μάτια. Λειτουργούσε με 2 μπαταρίες μεγεθος C ή με εξωτερική πηγή ενέργειας. Η ποιότητα κατασκευής ήταν πολύ υψηλή και θεωρήθηκε ότι είναι το κομμάτι με κύρος στις εκδοσεις των viewmaster  και εξακολουθεί να χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους συλλέκτες μέχρι σήμερα.
Πολλά μοντέλα D έχουν χάσει ένα «μενταγιόν», το οποίο είχε το λογότυπο και ήταν κολλημένο στην πλευρά απο την οποία έχει τους φακούς. Η κύρια βελτίωση του μοντέλου αυτού ήταν ότι είχε  7x μεγέθυνση έναντι 5x μεγέθυνση που είχε το μοντέλου C. Ήταν διαθέσιμο σε δύο χρώματα, μαύρο και καφέ.
 
 MODEL E
 Το Sawyers View-Master Μοντέλο Ε παρήχθη μεταξύ 1955 και 1961 και ήταν η αντικατάσταση για το μοντέλο C. Ήταν κατασκευασμένα από βακελίτη. Αυτό το μοντέλο είναι πολύ εύκολο να βρει κανείς και έγινε από την Sawyers στις ΗΠΑ, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ινδία και την Αυστραλία. Η Sawyers κατασκεύασε  επίσης ένα αξεσουαρ με φωτισμό για το μοντέλο αυτό το οποίο λειτουργούσε με  δύο μπαταρίες "D" μέγεθος.


MODEL F 
Το Sawyers View-Master Μοντέλο F παρήχθη μεταξύ 1959 και 1966 και αρχικά λιανικώς για $ 3,95. Ήταν το τελευταίο View-Master που κατασκευάστηκε απο βακελίτη. Λειτουργούσε με δυο μπαταρίες «C» ή με εξωτερική πηγή ενέργειας. Στο 5,5Χ ήταν η μεγέθυνση προσφέροντας ένα ελαφρώς μεγαλύτερο θέαμα από το μοντέλο C. Το F μοντέλο κατασκευάστηκε τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Βέλγιο. Υπάρχουν πολύ λίγες παραλλαγές αυτού του μοντέλου, η μόνη σημαντική διαφορά είναι το μέγεθος των γραμμάτων για το κάλυμμα της μπαταρίας.


ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΟΝΤΕΛΑ 




 








 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου